Makarony zapečené s tuňákem
70 min.
Ingredience
- 150gramůŠpagety, Makarony
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1stroužekČesnek
- 60gramůŽampiony čerstvé
- 0,5kusPaprika červená
- 200gramůTuňák ve vlastní šťávě
- 0,5lžičkaOregano sušené
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 2,5decilitryMléko polotučné
- 2kusyRajčata
- 2lžíceStrouhanka
- 25gramůSýr Parmezán
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaTuk
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
698 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
35 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Makarony uvaříme ve slané vodě s lžící oleje, poté je scedíme a propláchneme.
- 2V pánvi rozehřejeme zbývající olej a osmahneme na něm pokrájené houby, papriku, česnek, oregano, sůl, pepř a rozebraného tuňáka na kousky.
- 3Zapékací mísu vymažeme a dáme do ní polovinu makaronů, pokryjeme je směsí s tuňákem a přidáme zbývající makarony.
- 4V pánvi rozpustíme máslo, přidáme mouku a minutu smažíme. Postupně přiléváme mléko a přivedeme k varu. Vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Omáčkou přelijeme makarony.
- 5Na makarony položíme plátky rajčat a zasypeme je sýrem a strouhankou. Dáme zapéct do předehřáté trouby na 25 minut při teplotě 200 stupňů.
- 6Okamžitě podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.