Makarony zapečené s tuňákem

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
698 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
35 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Makarony uvaříme ve slané vodě s lžící oleje, poté je scedíme a propláchneme.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme zbývající olej a osmahneme na něm pokrájené houby, papriku, česnek, oregano, sůl, pepř a rozebraného tuňáka na kousky.
  • 3
    Zapékací mísu vymažeme a dáme do ní polovinu makaronů, pokryjeme je směsí s tuňákem a přidáme zbývající makarony.
  • 4
    V pánvi rozpustíme máslo, přidáme mouku a minutu smažíme. Postupně přiléváme mléko a přivedeme k varu. Vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Omáčkou přelijeme makarony.
  • 5
    Na makarony položíme plátky rajčat a zasypeme je sýrem a strouhankou. Dáme zapéct do předehřáté trouby na 25 minut při teplotě 200 stupňů.
  • 6
    Okamžitě podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.