Makrela na rajčatech s rýží
35 min.
Ingredience
- 800gramůMakrela - filety
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 100gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 100mililitrůVývar rybí
- 30gramůPetržel - nať
- 200gramůRýže dušená
- 25gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
33 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Porce makrely osolíme, opepříme, cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, česnek pokrájíme na tenké plátky, rajčata scedíme a trochu rozkrájíme, petrželku posekáme na jemno.
- 2Pekáček vymažeme máslem, na dno vyskládáme porce makrely, posypeme kroužky cibule, plátky česneku, obložíme dušenou rýží, rajčaty, posypeme petrželkou, podlijeme troškou vývaru a dáme do trouby péct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut, až cibule s česnekem na povrchu začne zlátnout.
- 3Rybu upravíme na talíře, doplníme rajčaty s rýží a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.