Maltský králík s fenyklem
120 min.
Ingredience
- 5lžicOlej olivový
- 2kusyFenykl sladký - hlíza
- 225mililitrůVíno bílé
- 225mililitrůVoda pitná
- 1kusPetržel - nať
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 1kusBobkový list
- 1kusCeler řapíkatý
- 600gramůKráličí maso
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyMrkev kořen
- 4kusyPečivo pšeničné běžné máslové
- 1stroužekČesnek
- 1kusPetržel kudrnka
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
17 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
6 g
Cukr
690 mg
Postup přípravy
- 1Ve velkém hrnci zahřejeme 3 lžíce olivového oleje, přidáme na plátky nakrájený fenykl, na kostičky pokrájenou mrkev a za občasného zamíchání opékáme asi 5 minut.
- 2Přidáme prolisovaný česnek a semena fenyklu. Vše opékáme další 2 minuty. Poté fenykl a mrkev vyjmeme a odložíme.
- 3V mikrotenovém sáčku smícháme 4 lžíce mouky, sůl a pepř. Postupně do sáčku vkládáme jednotlivé porce králíka a protřepeme. Nadbytečnou mouku z masa setřepeme a maso odložíme. Obalovací směs podle potřeby doplňujeme.
- 4Do hrnce přidáme zbytek oleje a připravené kousky masa na něm zhruba 5 minut opékáme dozlatova. Opečené maso odložíme.
- 5Do hrnce nalijeme víno a přivedeme je k varu. Připečené kousky masa ze dna hrnce seškrábneme.
- 6Vrátíme do hrnce maso, fenykl a mrkev, přilijeme vodu, vložíme bouquet garni (svázaná petrželka, rozmarýn, řapíkatý celer a bobkový list) a podle chuti osolíme a opepříme. Tekutinu přivedeme k varu, hrnec přikryjeme pokličkou a vše asi 1 1/4 hodiny zvolna dusíme, dokud maso nezměkne.
- 7Odstraníme z hrnce bouquet garni, ozdobíme nadrobno nakrájenými bylinkami a podáváme přímo z hrnce.
- 8Vhodnou přílohou je bílé pečivo, které namáčíme do šťávy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.