Mandlové brambory

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
265 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
20 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory ve slupce nakrájíme na plátky a vaříme v hrnci s osolenou vodou 10 minut, poté je necháme okapat.
  • 2
    Ve woku rozehřejeme olej, přidáme rozetřený česnek, nakrájenou cibuli a smažíme 4 minuty. Přisypeme do pánve plátky mandlí, brambory a kurkumu a smažíme 3 minuty za neustálého míchání. Poté vmícháme roketu.
  • 3
    Směs vyklopíme do ohnivzdorné misky, osolíme, opepříme, přelijeme smetanou a pečeme v předehřáté troubě 20 minut při teplotě 190°C.
  • 4
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.