Mandlový dip se sušenými rajčaty
25 min.
Ingredience
- 100gramůMandle
- 100gramůRajčata
- 100mililitrůRajčatová šťáva
- 50gramůOlej olivový
- 50gramůOlivy černé
- 25mililitrůCitronová šťáva
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 60gramůBazalka
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
109 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
10 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Mandle opražíme na suché pánví do zlatožluta, necháme je vychladnout a poté je nasekáme. Rajčata necháme okapat a rovněž nasekáme na středně jemné kousky. Mandle a rajčata smícháme s rajskou šťávou nebo vývarem.
- 2Olivy nasekáme nahrubo. Spolu s olejem, citronovou šťávou a česnekem je přidáme k mandlím s rajčaty. Bazalku omyjeme a osušíme. Otrháme lístky a nasekáme.
- 3Přidáme do dipu, osolíme, opepříme a vše dobře promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.