Marinovaná jehněčí kotletka na listovém špenátu s fettucine
40 min.
Ingredience
- 600gramůJehněčí kotlety
- 300gramůŠpenát listový čerstvý
- 250gramůTěstoviny Fettuccine
- 150gramůMáslo bylinkové
- 2decilitryOlej olivový
- 1lžičkaPažitka
- 1lžičkaPetržel kudrnka
- 3stroužkyČesnek
- 1kusŠalotka
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1254 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
98 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
4 g
Cukr
402 mg
Postup přípravy
- 1Maso důkladně očistíme, odstraníme blanky a přebytečný lůj. Olej smícháme s nasekanými bylinkami a plátky česneku, vložíme maso a necháme min. 2h marinovat na chladném místě.
- 2Poté v pánvi rozpálíme olej a kotletky na něm zprudka opečeme. Přemístíme do zapékací mísy, poklademe plátky bylinkového másla, čerstvým rozmarýnem, ochutíme solí a pepřem. V troubě předehřáté na 170 °C pečeme max. 12-15 minut.
- 3Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu al dente a scedíme. Cibuli nasekáme najemno, orestujeme na olivovém oleji, přidáme očištěný špenát, dochutíme prolisovaným česnekem, osolíme, opeříme, případně dochutíme muškátovým oříškem.
- 4Těstoviny i se špenátem rozdělíme na talíře, doplníme pečenými kotletkami a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.