Marinovaná jehněčí kotletka na listovém špenátu s fettucine

40 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1254 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
98 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
4 g
Cukr
402 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso důkladně očistíme, odstraníme blanky a přebytečný lůj. Olej smícháme s nasekanými bylinkami a plátky česneku, vložíme maso a necháme min. 2h marinovat na chladném místě.
  • 2
    Poté v pánvi rozpálíme olej a kotletky na něm zprudka opečeme. Přemístíme do zapékací mísy, poklademe plátky bylinkového másla, čerstvým rozmarýnem, ochutíme solí a pepřem. V troubě předehřáté na 170 °C pečeme max. 12-15 minut.
  • 3
    Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu al dente a scedíme. Cibuli nasekáme najemno, orestujeme na olivovém oleji, přidáme očištěný špenát, dochutíme prolisovaným česnekem, osolíme, opeříme, případně dochutíme muškátovým oříškem.
  • 4
    Těstoviny i se špenátem rozdělíme na talíře, doplníme pečenými kotletkami a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.