Marinované kuřecí kousky v tortillách
120 min.
Ingredience
- 1kusKuře
- 2lžičkySůl
- 1lžíceAnnatto
- 2kusyCitronová šťáva
- 165mililitrůPomerančová šťáva
- 1stroužekČesnek
- 1baleníTortilla
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 0,5lžičkaHřebíček
- 0,5lžičkaKmín celý
- 0,5lžičkaOregano sušené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1134 kcal
Bílkoviny
85 g
Tuky
67 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Smícháme annatto, ovocné šťávy, oregano, kmín, hřebíček, skořici, sůl, pepř, prolisovaný stroužek česneku. Kuře naporcujeme na osm dílů, vložíme ho do marinády a v lednici ho marinujeme osm hodin. Mezitím ho obracíme.
- 2Kuře po čtyřech kouscích vložíme do alobalu, polijeme je zbylou marinádou a zavřené balíčky na páře vaříme asi hodinu a půl.
- 3Kuře podáváme s ohřátými tortillami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.