Marinované tofu pečené na oříškovém másle
72 min.
Ingredience
- 200gramůSýr Tofu - uzený
- 100gramůRajčata
- 100gramůPaprika zelená
- 2lžíceMáslo arašídové
- 10gramůOregano sušené
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 1lžičkaSůl
- 100gramůKapie sterilovaná
- Marináda
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 4stroužkyČesnek
- 30mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
273 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
24 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Marináda: Do misky vylijeme worcesterskou omáčku, olej, rozmačkaný česnek a dobře promícháme.
- 2Neochucené tofu nakrájíme na kostky a dáme do marinády na 60 minut. Tofu vyndáme z marinády a v pánvi na oříškovém másle opečeme 2 minuty.
- 3Rajčata nakrájíme na měsíčky a dáme do mísy, přidáme na tenké plátky nakrájenou papriku a kapii, vše promícháme. Salát upravíme na talíře, přidáme opečené tofu, zakapeme olejem, posypeme oreganem, přidáme plátek citronu. Připravené porce si může každý sám dochutit solí, pepřem a citronovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.