Marinované vepřové po drávidsku
50 min.
Ingredience
- 1kilogramVepřové maso libové
- 3kusyCibule
- 6stroužkůČesnek
- 8kusůHřebíček
- 3lžíceOcet jablečný
- 2lžičkyKmín drcený
- 1lžičkaZázvor mletý
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaSůl
- 0,5lžičkaKardamom
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 0,5lžičkaNové koření mleté
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
35 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Dvě cibule rozemeleme s česnekem a kardamomem, přidáme tlučený hřebíček, pepř, skořici a trošku octa. Vše umícháme do pasty. Maso nakrájíme na kostky, vložíme do mísy, osolíme a potřeme polovinou připravené pasty. Pokapeme zbytkem octa, zakryjeme, necháme několik hodin marinovat.
- 2Zbylou cibuli nasekáme, osmahneme na rozpáleném oleji a vmícháme do ní zbytek pasty. Vložíme maso i s marinádou, na mírném ohni dusíme do měkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.