Marinovaný pstruh s bramborovým salátem
60 min.
Ingredience
- 200gramůSalát hlávkový
- 900gramůPstruh
- 1kusCibule
- 2kusyBobkový list
- 20gramůPetržel - nať
- 12kusůPepř černý celý
- 6kusůHřebíček
- 15gramůSůl
- 150mililitrůOcet vinný červený
- 10gramůKopr čerstvý
- 500gramůBrambory
- 30gramůFrancouzská zálivka
- 80gramůMajonéza
- 4kusyCibulka jarní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
616 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
34 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Zapékací mísu vymastíme, poklademe jednou vrstvou pstruhů. Pokryjeme plátky cibule, bobkovým listem a bylinkami.
- 2Pepř, hřebíček, sůl a ocet smícháme a přivedeme téměř do varu. Odstavíme a marinádou rybí maso přelijeme. Necháme zchladnout a 24 hodin odležet v ledničce.
- 3Poté misku překryjeme alobalem a pstruhy pečeme v předehřáté troubě cca 15 minut. Necháme zchladnout a opět vložíme do ledničky.
- 4Uvaříme brambory, nakrájíme na větší kostičky a promícháme se zálivkou a majonézou. Salát necháme zchladnout, posypeme jarní cibulkou.
- 5Na talíři upravíme plátky pstruhů, které přelijeme vypečenou šťávou a ozdobíme listovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.