Marinovaný sleď na smetaně
35 min.
Ingredience
- 700gramůSleď čerstvý
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůPetržel kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 1kusCibule
- 250mililitrůVíno bílé
- 40mililitrůOcet kvasný lihový
- 1stroužekČesnek
- 50gramůLibeček
- 50gramůPetržel kudrnka
- 6gramůSůl
- 5gramůBazalka
- 5gramůKopr čerstvý
- Na omáčku
- 250mililitrůZakysaná smetana
- 6gramůSůl
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 20gramůHořčice
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
406 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
26 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Sledě očistíme a na hodinu namočíme do mléka. V míse vyšleháme žloutky se smetanou a hořčicí, přidáme papriku, sůl, pepř, vymícháme dohladka.
- 2Do hrnce s vodou vlijeme víno a ocet, vložíme kořenovou zeleninu a koření, přivedeme k varu. Vložíme ryby, přibližně 5 minut povaříme, až maso změkne. Vyjmeme, můžeme odkrojit hlavičky a ocasy, sledě rozložíme na mísu. Podáváme zalité připravenou omáčkou, ozdobené snítkou libečku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.