Marmeláda z cibule a rozinek
50 min.
Ingredience
- 500gramůCibule
- 100gramůRozinky bílé
- 25mililitrůKoňak
- 5gramůSkořice mletá
- 5gramůHřebíček
- 5gramůBadyán
- 5gramůFenykl obecný
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 60gramůCukr třtinový
- 200mililitrůOlej olivový
- 150mililitrůVoda pitná
- 20gramůRozmarýn čerstvý
- 20gramůTymián čerstvý
- 20gramůBazalka
- 20gramůSaturejka
- 20gramůEstragon
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
276 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
21 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, pokrájíme na drobno, rozmarýn, tymián, bazalku, saturejku a estragon posekáme na jemno. Do hrnce nasypeme cibuli, zalijeme olejem, vodou, přidáme mletou skořici, hřebíček, badyán, fenykl, pepř, sůl a vaříme 30 minut. Nyní přidáme světlé rozinky, cukr, nasekané bylinky, zakápneme koňakem a vaříme dalších 30 minut.
- 2Cibule by měla být zcela rozvařená. Takto připravenou marmeládu používáme k pečené zvěřině. Skladujeme v lednici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.