Marocká polévka z čočky a dýně
45 min.
Ingredience
- 1kilogramDýně
- 250gramůČočka červená
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceKoření marocké
- 2lžičkyKmín drcený
- 1,5litryVývar zeleninový
- 1kusBrambory
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePažitka
- 1lžíceOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
378 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
9 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V hrnci na středním plameni rozpálíme olivový olej, do měkka orestujeme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme marocké koření, drcený kmín, zeleninový vývar, oloupanou a pokrájenou dýni (nejlépe butterrnut), velkou rozkrájenou bramboru, červenou čočku. Uvedeme do varu a na mírném ohni vaříme 30 minut do měkka.
- 2Potom polévku rozmixujeme, osolíme a opepříme. Před podáváním zdobíme drobně krájenou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.