Marocké hovězí s kořením
220 min.
Ingredience
- MARINÁDA
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 30mililitrůOlej olivový
- 30gramůPetržel - nať
- 30gramůJogurt nízkotučný
- 1lžičkaKmín drcený
- 1špetkaPepř cayenský
- 1špetkaKardamom
- 1špetkaSkořice mletá
- 1špetkaHřebíček mletý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 350gramůHovězí kýta
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
152 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
10 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
638 mg
Cukr
956 mg
Postup přípravy
- 1Nastrouháme nebo nasekáme na jemno cibuli. Společně s nasekanou petrželí, česnekem, mletým kmínem, cayenským pepřem, kardamomem, mletou skořicí, drceným hřebíčkem, BBB jogurtem a olivovým olejem smícháme v misce. Dochutíme solí a pepřem. Ze steaků odkrojíme přebytečný tuk a každou stranu potřeme rovnoměrně marinádou. Přikryjeme a necháme v lednici 3 hodiny, nejlépe přes noc. Naložené steaky pečeme na grilu, dokud nebudou hotové dle přání, 20-30minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.