Marocký tažín s masovými kuličkami, citronem a olivami

65 min.
Maroko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
709 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
40 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z citronou vymačkáme šťávu a nastrouháme kůru.
  • 2
    Kuskus připravíme podle návodu.
  • 3
    Cibuli nasekáme pomocí mixéru téměř až na kaši. V míse polovinu cibule smícháme s jehněčím, citronovou kůrou, kořením, nasekanou petrželkou, osolíme a opepříme. Pořádně vše promícháme. Tvarujeme kuličky o velikosti větší švestky.
  • 4
    V hrnci zahřejeme zázvor spolu se zbylou cibulí, nasekanou chilli papričkou a šafránem. Povaříme 5 minut. Přidáme citronovou šťávu, vývar, rajčatové pyré a olivy a přivedeme k varu. Přidáme masové kuličky – jednu po druhé, snížíme teplotu, přikryjeme a vaříme 20 minut.
  • 5
    Poté přidáme nasekaný koriandr a ještě 10 minut vaříme odkryté, abychom zredukovali tekutiny.
  • 6
    Podáváme s kuskusem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.