Marocký tažín s masovými kuličkami, citronem a olivami
65 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 1kusCitrony
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaSkořice mletá
- 4lžícePetržel - nať
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1kusChilli paprička
- 7gramůŠafrán
- 250mililitrůVývar jehněčí
- 1lžíceRajčatové pyré
- 100gramůOlivy zelené
- 4lžíceKoriandr čerstvý
- 200gramůKuskus
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 500gramůJehněčí maso mleté
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
709 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
40 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Z citronou vymačkáme šťávu a nastrouháme kůru.
- 2Kuskus připravíme podle návodu.
- 3Cibuli nasekáme pomocí mixéru téměř až na kaši. V míse polovinu cibule smícháme s jehněčím, citronovou kůrou, kořením, nasekanou petrželkou, osolíme a opepříme. Pořádně vše promícháme. Tvarujeme kuličky o velikosti větší švestky.
- 4V hrnci zahřejeme zázvor spolu se zbylou cibulí, nasekanou chilli papričkou a šafránem. Povaříme 5 minut. Přidáme citronovou šťávu, vývar, rajčatové pyré a olivy a přivedeme k varu. Přidáme masové kuličky – jednu po druhé, snížíme teplotu, přikryjeme a vaříme 20 minut.
- 5Poté přidáme nasekaný koriandr a ještě 10 minut vaříme odkryté, abychom zredukovali tekutiny.
- 6Podáváme s kuskusem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.