Marseilleská bujabéza
35 min.
Ingredience
- 125gramůCibule
- 50gramůPórek
- 2kusyRajčata
- 15gramůPetržel kudrnka
- 1špetkaŠafrán
- 1kusBobkový list
- 500gramůSleď čerstvý
- 2stroužkyČesnek
- 500gramůTreska aljašská
- 500gramůÚhoř mořský
- 500gramůTuňák obecný
- 500gramůOukleje
- 5gramůSaturejka
- 20gramůFenykl čerstvý
- 100mililitrůOlej olivový extra panenský
- 3lžičkySůl
- 150gramůChléb pšeničný (bílý)
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
409 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
23 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Větší ryby nakrájíme na podkovy, menší necháme celé.
- 2Do hrnce vložíme ryby, pokrájenou cibuli, pórek, oloupaná a jadérek zbavená rajčata, která jsme pokrájeli nadrobno, prolisovaný česnek, posekanou petrželku, špetku šafránu, bobkový list, saturejku, fenykl a přilijeme olej. Vše zalijeme vodou, aby byly ryby ponořené. Osolíme a opepříme.
- 3Přivedeme k varu a vaříme 15 minut. Z polévky vyndáme ryby, které servírujeme zvlášť. Do polévkové mísy natrháme bílý chléb a polévku na něj nalijeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.