Maso z býka na víně a česneku
155 min.
Ingredience
- 1000gramůHovězí maso přední
- 50mililitrůOlej olivový
- 180gramůCibule
- 4stroužkyČesnek
- 100gramůCeler bulvový
- 180gramůMrkev kořen
- 150gramůRajčata
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 500mililitrůVíno červené
- 3kusyBobkový list
- 3kusyHřebíček
- 1špetkaSkořice mletá
- 80gramůPaprika červená
- 750mililitrůHovězí vývar základní
- 6gramůPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
718 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
31 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Maso pokrájíme na hrubší kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Zeleninu očistíme, mrkve pokrájíme na plátky, rajčata oloupeme a rozčtvrtíme, celer pokrájíme na kostičky, stejně jako papriku. Pažitku omyjeme a nasekáme nadrobno.
- 2Olej rozpálíme, přidáme cibuli, česnek a necháme zesklovatět, poté přidáme maso a opékáme do zezlátnutí. Přidáme zeleninu a koření. Osolíme, opepříme, krátce osmahneme a poprášíme moukou. Poté přilijeme víno a vývar a necháme zvolna vařit 120 minut.
- 3Hotový pokrm ochutíme skořicí a posypeme sekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.