Masová roláda s mákem

60 min.
Řecko
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1043 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
72 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvý ananas oloupeme, nakrájíme na malé kousky, které necháme zatím stranou. Zapneme troubu, aby se nahřála. Mražené listové těsto necháme rozmrazit.
  • 2
    V pánvi rozpálíme olej, přidáme oloupanou a na malé kousky nakrájenou cibuli, opečeme, přidáme drobně nakrájený česnek, který necháme jen provonět, ihned pánev odstavíme a necháme vychladnout.
  • 3
    Do misky dáme mleté maso, přidáme vejce, strouhanku, nasekanou petrželovou nať, všechny suroviny dobře rukou promícháme, podle chuti osolíme, opepříme, vysypeme připravenou cibuli s česnekem, ještě jednou důkladně promícháme. Nakonec přimícháme nakrájené kousky ananasu a zlehka smícháme s masovou směsi.
  • 4
    Pekáč vyložíme pečícím papírem. Rozmrazené listové těsto 5 ks rozložíme na pečící papír, na těsto položíme připravenou masovou směs, okraje těsta potřeme mlékem, přiklopíme dalšími třemi kusy listového těsta a okraje zmáčkneme, aby se spojili. Roládu otočíme spojem dolů, potřeme ji mlékem, posypeme hustě mákem a vložíme do předehřáté trouby, kde ji pečeme 35 minut.
  • 5
    Upečenou roládu vytáhneme z trouby, necháme vychladnout a nakrájíme na porce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.