Masová telecí polévka
155 min.
Ingredience
- Telecí masový bujon
- 1lžíceCeler - nať
- 1kusBobkový list
- 200gramůCeler bulvový
- 2kusyCibule
- 150gramůKedlubna
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 4kusyNové koření celé
- 1lžíceOlej olivový jedlý
- 1lžičkaPepř černý celý
- 2kusyPetržel kořen
- 2lžícePetržel - nať
- 1,5lžičkySůl
- 600gramůTelecí maso přední
- 2kusyMrkev kořen
- 2kusyČesnek
- 1,5litryVoda pitná
- 500gramůTelecí kosti
- 250gramůTelecí kýta
- 2lžíceOlej sezamový
- 1,5lžičkySůl
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 100gramůNudle domácí
- 1lžícePetržel kudrnka
- 70gramůHrášek mražený
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 0,5lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
608 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
22 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
9 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Petrželku kudrnku omyjeme a drobně pokrájíme.
- 2Telecí kýtu omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky. V hrnci rozpálíme olej a pokrájené maso za stálého míchání restujeme dozlatova. Ochutíme je solí, pepřem, mletým chilli a paprikou. Maso zalijeme 1 litrem čistého bujonu a pomalu vaříme 15 minut. 5 minut před dokončením přidáme mražený zelený hrášek a domácí nudle, které vaříme jen 1-2 minuty.
- 3Telecí masový bujon [27974]:
- 4Telecí maso z hrudí a telecí kosti omyjeme.
- 5Mrkev, cibuli, česnek, petržel, celer, kedlubnu, petrželovou a celerovou nať očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kusy. V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a zeleninu za občasného promíchání podusíme přibližně 6 – 8 minut.
- 6Pak k zelenině přidáme telecí maso s kostmi, bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl a zalijeme studenou vodou tak, aby vše bylo ponořeno. Když se začne voda vařit, zmírníme teplotu a vývar necháme pod pokličkou jen probublávat 1,5 hodiny. Nesmí se prudce vařit.
- 7Když je maso měkké, vývar scedíme přes síto do druhého hrnce, dochutíme solí, maso pokrájíme na kousky a můžeme ho dát do vývaru.
- 8Čistý bujon podáváme posypaný petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.