Masové knedlíčky s mozzarellou
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 1kusPažitka
- 400gramůJehněčí maso mleté
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůMozzarella
- 60gramůStrouhanka
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 100gramůChléb toastový
- 200mililitrůOlej slunečnicový
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
995 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
84 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Z toastového chleba odřízeneme kůrku, střídku namočíme do vody. Cibuli a česnek oloupeme, na jemno nakrájíme. Pažitku omyjeme, osušíme, na jemno nasekáme.
- 2V pánvi rozpálíme olej, cibuli s česnekem osmahneme. Toastový chléb důkladně vymačkáme, v míse smícháme s mletým jehněčím masem, osmaženou cibulkou, česnekem, pažitkou, rajčatovým protlakem, vejci a vymícháme hladkou hmotu. Osolíme a opepříme.
- 3Mozzarellu pokrájíme na kostičky, každou kostičku obalíme masovou směsí, poté je obalujeme ve strouhance.
- 4Na pánvi rozpálíme olej, masové kuličky na něm smažíme. Po usmažení je vyjmeme a necháme na pírové utěrce okapat.
- 5Servírujeme na připravené talíře a sypeme najemno nasekaným koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.