Masové koláče

65 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1075 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
43 g
Sacharidy
126 g
Vláknina
9 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava sýrového těsta: 500 g mouky prosijeme do kuchyňského robotu, přidáme rozdrobené droždí, přilijeme 3 lžíce oleje, rozklepneme vejce, osolíme, vlijeme 1 dl vody, přidáme sýr, suroviny promícháme a za chodu robotu přiléváme mléko, aby nám vzniklo husté a hladké těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici odpočinout 40 minut.
  • 2
    Náplň: Olej rozpálíme v pánvi, do které přidáme na kousky nakrájenou cibuli, oloupaný a na tenká kolečka nakrájený česnek, přimícháme na tenké proužky nakrájenou červenou papriku, mletý kmín a opékáme 2 minuty. Potom do pánve, přidáme na kousky nakrájené vařené maso, nakrájený celer, přisypeme scezenou kukuřici, nasekanou petrželovou naň, vlijeme jogurt, podle chuti osolíme, opepříme a na středně silném ohni, za občasného míchání suroviny povaříme přibližně 10 minut. Nakonec uvařenou směs dochutíme podle vymačkanou pomerančovou šťávou, hrnec stáhneme z ohně a směs necháme vychladnout.
  • 3
    Plech vymažeme olejem, zapneme troubu, aby se nahřála. Připravené těsto vybereme z potravinářské fólie, položíme ho na moukou vysypaný vál a rozvalíme na velký plát silný 3 mm. Vykrojíme z něj čtyři spodní kolečka o velikosti talíře. Následovně vykrojíme další čtyři horní kolečka. Na každé spodní kolečko položíme připravenou směs a okraje potřeme vodou. Naplněná spodní kolečka přikryjeme horními kolečky, okraje zmáčkneme, aby se spojily a tak vzniknou koláče. Každý koláč několikrát propíchneme vidličkou, potřeme je vodou, poklademe na připravený plech, který vložíme do nahřáté trouby, kde pečeme 25 minut do křupava.
  • 4
    Upečené koláče vytáhneme z trouby, necháme vychladnout, nakrájíme, upravíme na talíře a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.