Masové kuličky s okurkovou směsí

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
708 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
51 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek oloupeme a prolisujeme. Pažitku a petrželku omyjeme, necháme okapat, najemno je nasekáme. Kopr omyjeme a okapaný nakrájíme najemno.
  • 2
    V míse smícháme mleté vepřové maso, tvaroh, strouhanku, prolisovaný česnek a část nakrájených bylinek. Z masové směsi vytvarujeme malé kuličky a naskládáme je na olejem potřený alobal, rozložený na pečicím plechu. Kuličky pečeme 20 minut v troubě, kterou jsme předehřáli na 220 stupňů.
  • 3
    Okurky a cibuli oloupeme a nastrouháme na jemné plátky. V pánvi rozehřejeme máslo a okurky s cibulí na něm 10 minut dusíme, potom přimícháme zakysanou smetanu, dochutíme pepřem a solí a přidáme nasekaný kopr. Směs důkladně promícháme a rozdělíme ji na servírovací talíře, posypeme zbylou petrželkou a pažitkou a podáváme s upečenými masovými kuličkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.