Masové kuličky s okurkovou směsí
35 min.
Ingredience
- 800gramůVepřové maso mleté
- 1hrstPetržel kudrnka
- 1hrstPažitka
- 1hrstKopr čerstvý
- 4lžíceStrouhanka
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250gramůTvaroh měkký
- 1lžíceOlej olivový
- 1kusOkurka salátová
- 1kusCibule
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 5lžicZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
708 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
51 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme a prolisujeme. Pažitku a petrželku omyjeme, necháme okapat, najemno je nasekáme. Kopr omyjeme a okapaný nakrájíme najemno.
- 2V míse smícháme mleté vepřové maso, tvaroh, strouhanku, prolisovaný česnek a část nakrájených bylinek. Z masové směsi vytvarujeme malé kuličky a naskládáme je na olejem potřený alobal, rozložený na pečicím plechu. Kuličky pečeme 20 minut v troubě, kterou jsme předehřáli na 220 stupňů.
- 3Okurky a cibuli oloupeme a nastrouháme na jemné plátky. V pánvi rozehřejeme máslo a okurky s cibulí na něm 10 minut dusíme, potom přimícháme zakysanou smetanu, dochutíme pepřem a solí a přidáme nasekaný kopr. Směs důkladně promícháme a rozdělíme ji na servírovací talíře, posypeme zbylou petrželkou a pažitkou a podáváme s upečenými masovými kuličkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.