Masové kuličky s rýží a omáčkou

45 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
22 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
975 mg
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, zázvor nastrouháme najemno, petrželku posekáme najemno.
  • 2
    Do misky vložíme mleté maso, přisypeme polovinu šalotky, přidáme vejce, půl lžičky soli, mletý pepř a vypracujeme masové těsto, ze kterého vytvarujeme kuličky a obalíme v dušené rýži. Do hrnce nalijeme vývar, přivedeme k varu, kuličky vložíme do cedníku, zavěsíme nad vroucí vývar, zakryjeme pokličkou a vaříme v páře asi 15 minut.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme zbylou šalotku, česnek, zázvor, petrželku a osmahneme. Přilijeme rajčatovou šťávu, ocet, kečup, přidáme cukr, podle chuti sůl, krátce povaříme a odstavíme. Kuličky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.