Masové kuličky s rýží a omáčkou
45 min.
Ingredience
- 150gramůŠalotka
- 250gramůMaso mleté - mix
- 1kusVejce slepičí
- 10gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 180gramůRýže dušená
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 1stroužekČesnek
- 15gramůZázvor celý
- 20gramůOlej slunečnicový
- 15gramůPetržel - nať
- 200mililitrůRajčatová šťáva
- 7gramůCukr krupice
- 15mililitrůOcet rýžový
- 30gramůKečup
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
22 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
975 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, zázvor nastrouháme najemno, petrželku posekáme najemno.
- 2Do misky vložíme mleté maso, přisypeme polovinu šalotky, přidáme vejce, půl lžičky soli, mletý pepř a vypracujeme masové těsto, ze kterého vytvarujeme kuličky a obalíme v dušené rýži. Do hrnce nalijeme vývar, přivedeme k varu, kuličky vložíme do cedníku, zavěsíme nad vroucí vývar, zakryjeme pokličkou a vaříme v páře asi 15 minut.
- 3V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme zbylou šalotku, česnek, zázvor, petrželku a osmahneme. Přilijeme rajčatovou šťávu, ocet, kečup, přidáme cukr, podle chuti sůl, krátce povaříme a odstavíme. Kuličky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.