Masovo-zeleninový závin

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
553 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
38 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jarní cibulku a česnek očistíme a nadrobno nasekáme. Na pánvi rozpálíme olej a cibulku s česnekem na něm osmahneme. Přidáme melté jehněčí maso a smažíme. Mrkev omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Hrášek scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Do pánve k mletému masu přidáme mrkev, houby a 5 minut dusíme. Poté přimícháme hrášek, najemno nasekanou pažitku, osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, tabasco a promícháme.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.
  • 4
    Z listového těsta vyválíme plát, rozdělíme ho na polovinu a plníme masovo-zeleninovou směsí. Těsto zavineme jako štrůdl, na koncích dobře upevníme, povrch potřeme rozšlehaným vajíčkem a vložíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut.
  • 5
    Po upečení záviny překrojíme podélně na polovinu a servírujeme na připravené talíře.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.