Masovo-zeleninový závin
20 min.
Ingredience
- 300gramůListové těsto
- 2kusyCibulka jarní
- 2stroužkyČesnek
- 200gramůJehněčí maso mleté
- 1kusMrkev kořen
- 70gramůHouby čerstvé
- 2lžícePažitka
- 100gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaTabasco
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
553 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
38 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Jarní cibulku a česnek očistíme a nadrobno nasekáme. Na pánvi rozpálíme olej a cibulku s česnekem na něm osmahneme. Přidáme melté jehněčí maso a smažíme. Mrkev omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Hrášek scedíme a necháme okapat.
- 2Do pánve k mletému masu přidáme mrkev, houby a 5 minut dusíme. Poté přimícháme hrášek, najemno nasekanou pažitku, osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, tabasco a promícháme.
- 3Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.
- 4Z listového těsta vyválíme plát, rozdělíme ho na polovinu a plníme masovo-zeleninovou směsí. Těsto zavineme jako štrůdl, na koncích dobře upevníme, povrch potřeme rozšlehaným vajíčkem a vložíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut.
- 5Po upečení záviny překrojíme podélně na polovinu a servírujeme na připravené talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.