Masový nákyp s těstovinami
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 5kusůHouby sušené
- 50mililitrůVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 4lžíceOlej olivový
- 2kusyŠalvěj čerstvá
- 450gramůJehněčí maso mleté
- 100mililitrůHovězí vývar základní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2špetkyRozmarýn sušený
- 100gramůZakysaná smetana
- 120gramůSýr Provolone
- 2kusyVejce slepičí
- 250gramůTěstoviny konzumní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1013 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
52 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Křemenáče nebo jiné sušené houby namočíme do 50 ml vody.
- 2Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu a jednu lžíci oleje. Přidáme těstoviny a vaříme 12-15 minut, doměkka. Scedíme, propláchneme vodou a dáme stranou.
- 3Cibuli nasekáme nadrobno, lístky šalvěje nasekáme najemno. Troubu předehřejeme na 210 °C. V pánvi rozpálíme zbylý olej a mleté maso na něm opečeme. Přidáme cibuli a dál opékáme. Pak směs zalijeme vývarem, namočenými houbami i s vodou a dochutíme solí, pepřem a rozmarýnem.
- 4Maso promícháme s těstovinami a dáme do máslem vymazané formy. Vejce rozšleháme ve smetaně, osolíme a zalijeme jimi nákyp. Povrch pokryjeme plátky sýra a 20 minut zapékáme.
- 5Hotový nákyp necháme trochu vychladnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.