Masový nákyp s těstovinami

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1013 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
52 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Křemenáče nebo jiné sušené houby namočíme do 50 ml vody.
  • 2
    Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu a jednu lžíci oleje. Přidáme těstoviny a vaříme 12-15 minut, doměkka. Scedíme, propláchneme vodou a dáme stranou.
  • 3
    Cibuli nasekáme nadrobno, lístky šalvěje nasekáme najemno. Troubu předehřejeme na 210 °C. V pánvi rozpálíme zbylý olej a mleté maso na něm opečeme. Přidáme cibuli a dál opékáme. Pak směs zalijeme vývarem, namočenými houbami i s vodou a dochutíme solí, pepřem a rozmarýnem.
  • 4
    Maso promícháme s těstovinami a dáme do máslem vymazané formy. Vejce rozšleháme ve smetaně, osolíme a zalijeme jimi nákyp. Povrch pokryjeme plátky sýra a 20 minut zapékáme.
  • 5
    Hotový nákyp necháme trochu vychladnout a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.