Masový závin z listového těsta
65 min.
Ingredience
- 450gramůListové těsto
- 1stroužekČesnek
- 2kusyCibulka jarní
- 400gramůFazole červené sterilované
- 400gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 1kusPažitka
- 1lžíceKerblík
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 350gramůJehněčí maso mleté
- 6kusůRajčata Cherry
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
926 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
57 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
12 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Listové těsto necháme rozmrazit. Jarní cibulku a česnek oloupeme a najemno nasekáme. Cherry rajčátka omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Hrášek a fazole vyndáme z konzervy a necháme okapat. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Do mísy vložíme mleté jehněčí maso, přidáme jarní cibulku, česnek, rajčátka, fazole, hrášek, 1 vejce, najemno nasekanou pažitku, kerblík, sůl, pepř a důkladně promícháme. Z listového těsta vyválíme plát a na polovinu těsta rozprostřeme masovou směs a těsto překlopíme, konce přimáčkneme, celý závin potřeme rozšlehaným vejcem, položíme na plech a vložíme do trouby. Pečeme 40 minut. Po upečení závin nakrájíme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.