Mečoun pečený v parmezánu s restovanou zeleninou
45 min.
Ingredience
- 600gramůFilé z mečouna
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika zelená
- 1kusCuketa
- 1kusLilek
- 3lžíceSýr Parmezán
- 1hrstOlivy černé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceOlej olivový
- 0,5lžícePažitka
- 0,5lžícePetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
17 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Filety z mečouna naporcujeme, zlehka osolíme a obalíme ve směsi strouhaného parmezánu a nasekané petrželky a pažitky. Pečicí mísu potřeme 2 lžícemi olivového oleje, vložíme maso a ve středně vyhřáté troubě upečeme.
- 2Mezitím očistíme a omyjeme cuketu, lilek a papriky, pokrájíme je na tenké plátky, ochutíme solí, pepřem a zprudka orestujeme na 2 lžicích rozpáleného olivového oleje. Na závěr vmícháme olivy a opepříme dle chuti.
- 3Zeleninovou směs rozdělíme na talíře, poklademe upečenými filety masa a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.