Mečoun vařený v zelenině

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
686 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
43 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
14 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pokrájené šalotky na mírném plameni za občasného míchání smažíme na oleji v rendlíku. Po čtyřech minutách přidáme konzervovaná rajčata i s nálevem, česnek pokrájený na plátky a rajčatový protlak. Směs přikryjeme poklicí a na mírném plameni dusíme dvacet minut.
  • 2
    Do jiného velkého rendlíku vlijeme vývar, citronovou šťávu, přidáme na plátky nakrájené brambory, zamícháme a přivedeme k varu. Poté do směsi přidáme na proužky nakrájenou papriku bez semen. Směs pod poklicí na mírném plameni vaříme čtvrt hodiny.
  • 3
    Steaky z mečouna zbavené kůže a rozpůlené olivy spolu s rajčatovou směsí vmícháme do brambor. Okořeníme pepřem, solí a pod poklicí vaříme deset minut.
  • 4
    Rybí směs servírujeme v rendlíku, ozdobíme snítkami petrželové nati a plátky citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.