Mečoun vařený v zelenině
75 min.
Ingredience
- 4lžíceOlej olivový
- 3kusyŠalotka
- 230gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 650gramůBrambory
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika oranžová
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 20kusůOlivy černé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 2stroužkyČesnek
- 1kilogramFilé z mečouna
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
686 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
43 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
14 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Pokrájené šalotky na mírném plameni za občasného míchání smažíme na oleji v rendlíku. Po čtyřech minutách přidáme konzervovaná rajčata i s nálevem, česnek pokrájený na plátky a rajčatový protlak. Směs přikryjeme poklicí a na mírném plameni dusíme dvacet minut.
- 2Do jiného velkého rendlíku vlijeme vývar, citronovou šťávu, přidáme na plátky nakrájené brambory, zamícháme a přivedeme k varu. Poté do směsi přidáme na proužky nakrájenou papriku bez semen. Směs pod poklicí na mírném plameni vaříme čtvrt hodiny.
- 3Steaky z mečouna zbavené kůže a rozpůlené olivy spolu s rajčatovou směsí vmícháme do brambor. Okořeníme pepřem, solí a pod poklicí vaříme deset minut.
- 4Rybí směs servírujeme v rendlíku, ozdobíme snítkami petrželové nati a plátky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.