Medovo-sýrové kornoutky
35 min.
Ingredience
- Krém
- 2kusyCibulka jarní
- 200gramůTvaroh jemný
- 4lžíceSmetana 16% (pochoutková)
- 1lžícePažitka
- 1lžícePetržel - nať
- 200gramůSýr Lučina - termizovaný
- 2lžičkyMandle plátky
- Těsto
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůHera
- 1decilitrVoda pitná
- 4lžíceMed včelí
- 3kusyVejce slepičí
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,5lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
624 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
42 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
1 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve připravíme těsto. Do mísy dáme měkké máslo s Herou, med a vyšleháme pěnu. Za stálého šlehání přidáme vejce a šleháme do doby, až se vše důkladně spojí. Přidáme prosátou hladkou mouku s práškem do pečiva, sůl, pepř, mletý zázvor a vlažnou vodu. Vše důkladně promícháme na hladké těsto.
- 2Umícháme krém: omyjeme jarní cibulku, podélně ji rozřízneme, nakrájíme nadrobno a dáme do mísy. Přidáme měkký tvaroh, smetanu, omytou a drobně pokrájenou pažitku s petrželkou a žervé sýr Lučinu.
- 3Plátky anglické slaniny osmažíme v teflonové pánvi dozlatova. Na omastku po slanině osmažíme dozlatova plátky mandlí.
- 4Rozpálíme formu na přípravu vaflí a postupně v ní upečeme plátky těsta. Teplé upečené plátky stočíme do kornoutků, naplníme je tvarohovým krémem, ozdobíme mandlemi a anglickou slaninou. Kornoutky podáváme studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.