Mexické kuře z páry
120 min.
Ingredience
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 2lžičkySůl
- 1kusKuře
- 1šálekPomerančová šťáva
- 0,33šálekCitronová šťáva
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 0,5lžičkaOregano sušené
- 0,5lžičkaHřebíček mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
955 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
64 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
762 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Smícháme citronovou a pomerančovou štávu, česnek, papriku, oregano, kmín, hřebíček, skořici a podle chuti osolíme a opepříme.
- 2Kuře rozporcujeme na 8 dílů a ty rozložíme do mělkého pekáčku a zalijeme připravenou ovocnou marinádou. Necháme odležet v chladničce přes noc nebo alespoň 6-8 hodin. Během marinování kuře nejméně jednou v marinádě obrátíme.
- 3Marinované porce kuřete vložíme do alobalu po 4 kouscích do každého balíčku. Zbytek marinády rovnoměrně rozdělíme a zalijeme jí maso ve fólii. Balíčky pečlivě zabalíme, aby marináda nevytékala.
- 4Vodu v parním hrnci přivedeme k varu, balíčky s kuřetem dáme na pařák a stáhneme plamen, aby se voda vařila jen mírně. Kuře vaříme v páře asi 1 a půl hodiny. Průběžně kontrolujeme množství vody v parním hrnci i podle potřeby doléváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.