Mexické ptáčky
140 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí svíčková
- 200gramůSlanina vepřová
- 100gramůPetržel - nať
- 20gramůMajoránka
- 90gramůStrouhanka
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 8gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 20mililitrůOlej olivový
- 4gramyChilli koření mleté
- 1kusCibule
- 1kusPaprika červená
- 2decilitryHovězí vývar základní
- 300gramůFazole červené v mírně slaném nálevu
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
697 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
29 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Plátky hovězího masa vložíme mezi fólii a vyválíme válečkem. Osolíme, opepříme a rozložíme na prkénku.
- 2Slaninu nakrájíme najemno, osmahneme na pánvi a do již odstavené přimícháme nasekanou petrželku, majoránku a strouhanku.
- 3Slaninovou směs rozdělíme na jednotlivé porce masa, každý plátek potom od užšího konce srolujeme, obalíme v mouce a sepneme párátky. Na rozpáleném oleji opékáme a obracíme ptáčky asi 2 minuty, vyjmeme a odložíme stranou. Na pánev dáme chilli koření, cibuli nadrobno, prolisovaný česnek, nakrájenou papriku a restujeme, dokud zelenina nezměkne. Přendáme do pekáčku, vrátíme k zelenině ptáčky, zalijeme vývarem a zakryté pečeme v troubě při mírné teplotě 45 minut. Přidáme červené sterilované fazole a pečeme dalších 40 minut. Dosolíme, dochutíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.