Mexické ptáčky

140 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
697 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
29 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plátky hovězího masa vložíme mezi fólii a vyválíme válečkem. Osolíme, opepříme a rozložíme na prkénku.
  • 2
    Slaninu nakrájíme najemno, osmahneme na pánvi a do již odstavené přimícháme nasekanou petrželku, majoránku a strouhanku.
  • 3
    Slaninovou směs rozdělíme na jednotlivé porce masa, každý plátek potom od užšího konce srolujeme, obalíme v mouce a sepneme párátky. Na rozpáleném oleji opékáme a obracíme ptáčky asi 2 minuty, vyjmeme a odložíme stranou. Na pánev dáme chilli koření, cibuli nadrobno, prolisovaný česnek, nakrájenou papriku a restujeme, dokud zelenina nezměkne. Přendáme do pekáčku, vrátíme k zelenině ptáčky, zalijeme vývarem a zakryté pečeme v troubě při mírné teplotě 45 minut. Přidáme červené sterilované fazole a pečeme dalších 40 minut. Dosolíme, dochutíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.