Mexický nadívaný bůček
195 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1500gramůVepřový bok
- 50gramůHrozinky
- 120mililitrůVíno bílé
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaSkořice mletá
- 500gramůVepřové maso mleté
- 150mililitrůVývar zeleninový
- 2kusyRajčata
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 50gramůMandle
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaHřebíček mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1643 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
156 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Ve velké pánvi zahřejeme olej, přidáme nasekanou cibuli a rozdrcený česnek, smažíme 5 minut na mírném plameni. Přidáme drcený hřebíček, skořici a mleté maso. Smažíme za stálého míchání dohněda. Přilijeme vývar a dusíme 20 minut.
- 2Přidáme spařená, oloupaná a nadrobno nakrájená rajčata a nasekané mandle. Zamícháme, přilijeme víno a přidáme hrozinky. Dusíme, až bude ze směsi hustá omáčka, necháme vychladnout, podle chuti přidáme sůl a pepř.
- 3Vykoštěný bůček rozložíme a nádivku stejnoměrně rozprostřeme až do krajů bůčkového plátu, zavineme a převážeme několikrát provázkem křížem. Povrch bůčku osolíme a opepříme.
- 4Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 120 minut. Hotové dáme na servírovací mísu, přiklopíme a necháme 10 minut stát, teprve pak krájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.