Míchaná zelenina z jednoho hrnce

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
202 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
11 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mangold očistíme, listy odřízneme u stonků, stonky nakrájíme na 2,5 cm dlouhé kousky, listy na 1 cm široké proužky. Houby očistíme a rozpůlíme. Fazole a mrkvičky v konzervě necháme na sítu okapat, mrkvičky podélně rozpůlíme. Cibulky očistíme a nakrájíme na 1,5 cm velké kousky. Česnek oloupeme a nasekáme na jemno.
  • 2
    V hrnci rozpálíme olej s máslem, přidáme cibuli a 30 vteřin smažíme, pak přidáme stonky mangoldu, houby, česnek, vodu a hrnec přiklopíme. Dusíme 8–10 minut.
  • 3
    Po této době přidáme do hrnce lusky hrášku a listy mangoldu, dusíme další 4 minuty. Minutu před koncem vaření přidáme mrkev a fazolky.
  • 4
    Zeleninu osolíme, opepříme, dáme na mísu, posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.