Míchaná zelenina z jednoho hrnce
30 min.

Ingredience
- 1stroužekČesnek
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 200gramůMrkev sterilovaná
- 300gramůFazole červené sterilované
- 100gramůHrachové lusky
- 4kusyCibulka jarní
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej olivový
- 200mililitrůVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 200gramůMangold
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
202 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
11 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Mangold očistíme, listy odřízneme u stonků, stonky nakrájíme na 2,5 cm dlouhé kousky, listy na 1 cm široké proužky. Houby očistíme a rozpůlíme. Fazole a mrkvičky v konzervě necháme na sítu okapat, mrkvičky podélně rozpůlíme. Cibulky očistíme a nakrájíme na 1,5 cm velké kousky. Česnek oloupeme a nasekáme na jemno.
- 2V hrnci rozpálíme olej s máslem, přidáme cibuli a 30 vteřin smažíme, pak přidáme stonky mangoldu, houby, česnek, vodu a hrnec přiklopíme. Dusíme 8–10 minut.
- 3Po této době přidáme do hrnce lusky hrášku a listy mangoldu, dusíme další 4 minuty. Minutu před koncem vaření přidáme mrkev a fazolky.
- 4Zeleninu osolíme, opepříme, dáme na mísu, posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.