Milánské rizoto s chřestem
35 min.
Ingredience
- 750mililitrůVývar zeleninový
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 300gramůRýže loupaná
- 200mililitrůVíno bílé
- 2lžícePetržel - nať
- 50gramůSýr Parmezán
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20mililitrůOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 200gramůChřest bílý
- 1kusCuketa
- 150gramůFazolové lusky zelené
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
653 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
24 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme vývar a přivedeme k varu. Na pánvi rozpálíme mezitím máslo s olejem a na drobno nakrájenou cibuli spolu s prolisovaným česnekem lehce osmahneme.
- 2Stranou očistíme chřest od všech dřevnatých částí. Do pánve přidáme rýži a zalijeme ji vínem a naběračkou vývaru. Vaříme, dokud není rýže měkká. Pravidelně přidáváme vývar, který se postupně odpařuje z pánve. Po cca 10 minutách vaření přidáme do pánve chřest a na plátky pokrájenou cuketu. Na poslední dvě minuty přidáme fazolové lusky.
- 3Jakmile je rýže hotová, přidáme do rizota petrželku a sůl s pepřem, rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným sýrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.