Minestra ze slávek
50 min.
Ingredience
- 50gramůBazalka
- 50gramůŠafrán
- 600gramůMušle slávky
- 60gramůKapary
- 2kusyČesnek
- 120gramůTěstoviny Bucatini
- 300gramůRajčata
- 1kusChilli paprička
- 1kusAnčovička - filety
- 60gramůPetržel - nať
- 5gramůOregano čerstvé
- 100mililitrůVíno bílé
- 5gramůSůl
- 1litrVoda pitná
- 80mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
560 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
26 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Odrhneme slávky, omyjeme pod tekoucí vodou a vhodíme do hrnce. Přidáme stroužek česneku, bílé víno, nasekanou petrželku, na středním plameni necháme za občasného zatřesení hrncem otevřít.
- 2Stáhneme hrnec z ohně, vyloupeme měkkýše ze skořápek, skořápky a neotevřené slávky vyhodíme, scedíme tekutinu a uschováme. Spaříme rajčata a nasekáme nahrubo.
- 3Oloupeme stroužky česneku, omyjeme bazalku a nasekáme. Omyjeme kapary, scedíme a nasekáme. Pod tekoucí studenou vodou omyjeme ančovičku, vykostíme a pokrájíme na kousky. Do hrnce dáme rajčata, přidáme stroužek česneku, nasekanou bazalku a šafrán. Přilijeme litr vody, uvedeme do varu, osolíme, vše vaříme 10 minut.
- 4Papričku osmažíme s lehce podrceným česnekem na oleji, pak vyhodíme a přidáme pokrájenou ančovičku a nasekané kapary, vše krátce smažíme.
- 5Těstoviny uvaříme al dente. Přidáme do rajčatové polévky, vmícháme vyloupané měkkýše a jemně scezenou tekutinu z vaření, směs kaparů a ančovičky, špetku oregana a zbývající bazalku. Polévku ještě povaříme a horkou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.