Minestra ze slávek

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
560 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
26 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Odrhneme slávky, omyjeme pod tekoucí vodou a vhodíme do hrnce. Přidáme stroužek česneku, bílé víno, nasekanou petrželku, na středním plameni necháme za občasného zatřesení hrncem otevřít.
  • 2
    Stáhneme hrnec z ohně, vyloupeme měkkýše ze skořápek, skořápky a neotevřené slávky vyhodíme, scedíme tekutinu a uschováme. Spaříme rajčata a nasekáme nahrubo.
  • 3
    Oloupeme stroužky česneku, omyjeme bazalku a nasekáme. Omyjeme kapary, scedíme a nasekáme. Pod tekoucí studenou vodou omyjeme ančovičku, vykostíme a pokrájíme na kousky. Do hrnce dáme rajčata, přidáme stroužek česneku, nasekanou bazalku a šafrán. Přilijeme litr vody, uvedeme do varu, osolíme, vše vaříme 10 minut.
  • 4
    Papričku osmažíme s lehce podrceným česnekem na oleji, pak vyhodíme a přidáme pokrájenou ančovičku a nasekané kapary, vše krátce smažíme.
  • 5
    Těstoviny uvaříme al dente. Přidáme do rajčatové polévky, vmícháme vyloupané měkkýše a jemně scezenou tekutinu z vaření, směs kaparů a ančovičky, špetku oregana a zbývající bazalku. Polévku ještě povaříme a horkou podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.