Minestrone
210 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2lžíceOlej olivový
- 4kusyRajčata
- 9hrnkůVývar zeleninový
- 60mililitrůVíno červené
- 1kusTuřín
- 2kusyBrambory
- 2kusyCuketa
- 80gramůHrášek
- 2lžícePesto
- 1kusMrkev kořen
- 1špetkaSůl
- 250gramůFazole bílé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůSýr Parmezán
- 3plátkyAnglická slanina
- 3lžícePetržel - nať
- 80gramůŠpagety, Makarony
- 2stroužkyČesnek
- 3lžíceProtlak rajčatový
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
541 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
18 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
12 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Fazole necháme namáčet den předem. Propláchneme, zalijeme vodou a vaříme cca 15min. Poté scedíme.
- 2Na rozpáleném oleji orestujeme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a nakrájenou slaninu. Přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, nakrájenou petrželku a fazole, zalijeme vývarem a vínem. Pod pokličkou vaříme cca 2hodiny.
- 3Poté přidáme nakrájenou mrkev, na kostky nakrájený tuřín a brambory, rajčatový protlak a ještě 20min provaříme. Vložíme na plátky nakrájené cukety, hrášek a macarony. Povaříme dalších 15-20min, ochutíme solí a pepřem.
- 4Polévku rozdělíme do misek, dozdobíme nastrouhaným parmazánem, lžičkou omáčky pesto, posypeme čerstvými bylinkami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.