Minestrone

210 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
541 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
18 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
12 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazole necháme namáčet den předem. Propláchneme, zalijeme vodou a vaříme cca 15min. Poté scedíme.
  • 2
    Na rozpáleném oleji orestujeme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a nakrájenou slaninu. Přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, nakrájenou petrželku a fazole, zalijeme vývarem a vínem. Pod pokličkou vaříme cca 2hodiny.
  • 3
    Poté přidáme nakrájenou mrkev, na kostky nakrájený tuřín a brambory, rajčatový protlak a ještě 20min provaříme. Vložíme na plátky nakrájené cukety, hrášek a macarony. Povaříme dalších 15-20min, ochutíme solí a pepřem.
  • 4
    Polévku rozdělíme do misek, dozdobíme nastrouhaným parmazánem, lžičkou omáčky pesto, posypeme čerstvými bylinkami a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.