Minestrone podle Ramsaye
65 min.
Ingredience
- Klasické bazalkové pesto podle Ramsaye [47938]
- Minestrone podle Ramsaye
- 1kusCibule červená
- 125lžicOlej olivový
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaRozmarýn čerstvý
- 250gramůPancetta
- 1kusMrkev kořen
- 1kusTuřín
- 2kusyCeler řapíkatý
- 1kusPórek
- 1lžíceSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2litryVývar zeleninový
- 100gramůŠpagety
- 0,25kusKapusta hlávková
- 250gramůHrachové lusky
- 15kusůRajčata Cherry
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1537 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
144 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Velkou červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, prolisujeme oloupaný stroužek česneku. Ze snítek rozmarýnu otrháme a nadrobno nakrájíme lístky. Pancettu nakrájíme na nudličky. Očistíme a oloupeme mrkev a malý tuřín a obojí nakrájíme na kostky. Řapíkatý celer a středně velký pórek nakrájíme na kousky. Dáme vařit zeleninový vývar.
- 2Ve velkém hrnci rozehřejeme olivový olej, přidáme cibuli, česnek a rozmarýn a vše opékáme, dokud cibule nezesklovatí. Přimícháme pancettu a za stálého míchání pokračujeme 3-4 minuty, až se tuk začne rozehřívat.
- 3Přidáme nakrájenou zeleninu, kterou opékáme, dokud nezačne měknout. Přidáme pepř a sůl, vmícháme rajčatový protlak a zahříváme přibližně 1 minutu. Přilijeme vroucí vývar, zmírníme oheň a polévku vaříme čtvrt hodiny.
- 4V plátěném ubrousku na stejnoměrné kousky rozlámeme špagety, přidáme je do polévky a zvolna je (asi 10 minut) uvaříme doměkka.
- 5Mezitím rozkrájíme na půlky cherry rajčata, nahrubo pokrájíme kapustu a přepůlíme lusky cukrového hrášku.
- 6Rajčata, kapustu a hrášek přidáme do polévky a vaříme dalších 5 minut.
- 7Polévku podle chuti osolíme, opepříme a rozdělíme do misek nebo talířů. Do každé porce přidáme lžíci pesta.
- 9Klasické bazalkové pesto podle Ramsaye:
- 10Na pánvi opražíme piniové oříšky a po vychladnutí je vsypeme do mixéru. Přidáme oloupaný česnek, bazalkové lístky, na kousky pokrájený sýr parmezán a krátce vše rozmixujeme. Při zapnutém mixéru pak pomalu přiléváme olej, podle chuti osolíme mořskou solí a okořeníme čerstvě mletým pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.