Minestrone se sterilovanými fazolemi
110 min.
Ingredience
- 250gramůBrambory
- 150gramůMrkev kořen
- 150gramůCuketa
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 125gramůCeler - nať
- 1lžícePetržel - nať
- 75gramůSýr Parmezán
- 5lžicOlej olivový
- 1litrHovězí vývar základní
- 420gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 420gramůFazole cannellini
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
244 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
9 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory, mrkev, cuketu, cibuli a česnek oloupeme, brambory pokrájíme na kostky, mrkev, cuketu a cibuli na kolečka, česnek prolisujeme. Celerovou a petrželovou nať jemně posekáme, z Parmezánu odkrojíme kousek kůry.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, do kterého vložíme cibuli s česnekem, restujeme 5 minut, až cibule změkne, přidáme brambory a restujeme dalččččších 5 minut. Do směsi přidáme mrkev, cuketu a celerovou nať a vše ještě dalších 5 minut restujeme.
- 3Přilijeme hovězí vývar, vložíme rajčata a parmezánovou slupku, uvedeme do varu a zakryté hodinu vaříme. Je-li polévka příliš hustá, přilijeme vývar. Nakonec do polévky vložíme fazole a petrželovou nať a ještě 10 minut zahříváme.
- 4Vyjmeme sýrovou slupku, osolíme a opepříme. Podáváme s tousty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.