Miniřízky s rajčatovým dipem
60 min.
Ingredience
- DIP
- 1kusChilli paprička
- 200gramůPyré rajčatové
- 4lžíceMarmeláda malinová
- 1lžíceCukr krystal
- 1lžíceJogurt bílý
- 1lžícePaprikový protlak
- 1kusRajčata
- Na řízky
- 500gramůVepřová plec
- 1stroužekČesnek
- 2lžičkyMáslo bylinkové
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 5lžicStrouhanka
- 2lžičkySezam - semena
- 1kusVejce slepičí
- 5lžicMouka pšeničná hladká T 650
- 4lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
16Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
134 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
10 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
474 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1ŘÍZKY:
- 2Opláchneme maso pod studenou vodou, osušíme kuchyňským papírem a nakrájíme na 16 tenkých plátků. Česnek oloupeme, rozmačkáme, smícháme s hořčicí, chilli a špetkou soli a pepře. Směsí potřeme řízky a asi 30 minut marinujeme.
- 3V hlubokém talíři smícháme strouhanku se sezamem. V druhém talíři rozkvedláme vejce a do třetího talíře dáme hladkou mouku. Řízky postupně obalíme v mouce, vejci a strouhance a panádu pevně přitiskneme.
- 4V pánvi rozehřejeme olej a řízky v něm opečeme po obou stranách dozlatova. Vyndáme a necháme na kuchyňském papíru částečně vychladnout. Přebytečný tuk se do kuchyňské utěrky vsákne.
- 5DIP:
- 6Na dip podélně rozřízneme chilli papričku, pod tekoucí vodou odstraníme semínka a dužinu jemně nasekáme. V mixéru rozmixujeme rajčatové pyré s chilli papričkou, marmeládou, cukrem, jogurtem a paprikovým protlakem. Jedno rajče omyjeme, rozčtvrtíme, odstraníme semínka, nakrájíme na kostičky a vmícháme do dipu.
- 7Dip podáváme k řízkům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.