Miniroláda jehněčí s grilovanými mie
50 min.
Ingredience
- 800gramůJehněčí kýta
- Marináda
- 1lžíceBazalka
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- Mie
- 500gramůNudle vaječné
- 10gramůChilli paprička
- 1lžícePetržel - nať
- 100gramůSýr sójový - Tofu
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
772 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
32 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
4 g
Cukr
418 mg
Postup přípravy
- 1Z masa vytvoříme roládu, svážeme jí nití, ve skleněné misce smícháme 2 lžíce nadrobno nasekané bazalky, 2 stroužky rozetřeného česneku, 1 lžíci citronové šťávy, 2 lžíce oleje, špetku soli a pepře. Potřeme marinádou důkladně roládu a vložíme asi na hodinu do ledničky.
- 2Rozehřejeme gril na dřevěné uhlí (případně plynový), pod rošt vsuneme misku na odkapávající šťávu, roládu položíme na rošt, grilujeme přibližně 35 - 40 minut. V průběhu grilování jednou nebo dvakrát maso obrátíme a potřeme marinádou.
- 3Vaječné nudle propláchneme horkou vodou a necháme dobře okapat. Nasekané chilli papričky s petrželí, utřeným česnekem a rozkrájeným Tofu smícháme v pastu. Rozehřejeme grilovací desku, případně plech hodně vymažeme olejem, vsypeme nudle a za neustáleného míchání přidáváme pastu. Jakmile jsou nudle hotové, rozdělíme je na talíře, nahoru vložíme nakrájenou jehněčí roládu a přelijeme výpekem z masa.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.