Mladé fazolky se salámem na česneku
55 min.
Ingredience
- 200gramůSalám měkký
- 5mililitrůOmáčka sójová
- 700gramůFazolové lusky zelené
- 100gramůSádlo škvařené
- 100gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 200gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 5gramůMáta
- 5gramůTymián čerstvý
- 20gramůPetržel - nať
- 1gramHřebíček
- 150mililitrůVíno červené
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 50mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
35 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Rajčata scedíme, česnek prolisujeme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, měkký česnekový salám nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli s česnekem, zpěníme, přidáme salám, orestujeme, přimícháme rajčata, osolíme, opepříme, okořeníme hřebíčkem, posekanými lístky máty, tymiánu, podlijeme vínem, přisypeme mladé fazolky, přilijeme vodu, zakápneme sojovou omáčkou a dusíme doměkka.
- 2Jenotlivé porce posypeme posekanou petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.