Mleté kuřecí medailonky
30 min.
Ingredience
- 300gramůKuřecí maso vařené
- 200gramůJátra vepřová
- 3stroužkyČesnek
- 20gramůPetržel - nať
- 20gramůPažitka
- 100gramůSýr Eidam cihla 30%
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůAnglická slanina
- 1lžičkaSůl
- 60gramůSalát ledový
- 100gramůJogurt bílý
- 1kusCibule
- 70gramůMáslo čerstvé
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
794 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
63 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka, která necháme v pánvi na rozpáleném másle zesklovatět. Osolíme je a zatím necháme stranou.
- 2Uvařená kuřecí prsa pomeleme na strojku na maso. Vařená játra nakrájíme na malé kousky. Mleté maso a játra dáme do misky, kam přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, nasekanou pažitku s petrželovou nati, přisypeme mouku, jemně nastrouhaný sýr. Podle chuti směs osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme.
- 3Z připravené masové směsi vytvarujeme středně velké placky, které obalíme do plátku anglické slaniny. Konce slaniny spojíme párátky.
- 4V pánvi rozehřejeme olej a na něm po obou stranách opečeme připravené masové placky.
- 5Hotové placky rozdělíme na jednotlivé talíře, posypeme je připravenou cibuli. Na talíře dáme listy ledového salátu, na které lžící položíme mírně osolený jogurt.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.