Mleté řízky v cibulovém těstíčku
37 min.
Ingredience
- 600gramůKančí plec
- 300gramůVepřový bok
- 1kusCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 3lžíceStrouhanka
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 0,25lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- Na těstíčko
- 300gramůBrambory
- 1kusCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 2stroužkyČesnek
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
742 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
56 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kančí plec a vepřový bůček vykostíme a umeleme s cibulí. Přimícháme vejce, mouku, strouhanku, mletou papriku, sůl, pepř a dobře promícháme. Z hmoty tvoříme menší placičky, obalíme v těstíčku a na mírném plameni na oleji smažíme dozlatova.
- 2Na přípravu těstíčka nastrouháme syrové brambory, jemně nakrájíme cibuli, prolisujeme česnek a přimícháme vejce, mouku a sůl. Pokud je těstíčko málo husté, mouku přidáme podle potřeby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.