Mořská polévka
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1litrVoda pitná
- 60gramůRýže loupaná
- 1kusPetržel kořen
- 1decilitrOlej olivový
- 3kusyPetržel - nať
- 1lžíceSůl
- 1decilitrVíno bílé
- 1kusCitrony
- 300gramůOkouník mořský
- 2kusyCeler - nať
- 1kusMrkev kořen
- 5stroužkůČesnek
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
427 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
27 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a naporcovanou rybu dáme vařit do osolené vody, uvaříme doměkka a vývar přecedíme do druhého hrnce. Přidáme k němu olivový olej, na kostičky pokrájenou cibuli, petržel, mrkev, nakrájenou petrželovou a celerovou nať, česnek a černý pepř. Zeleninu vaříme 15 minut, paoté k ní přidáme propranou rýži a vaříme dalších 20 minut.
- 2Maso z uvařené ryby obereme a vložíme zpět do vývaru, necháme přejít varem, přilijeme 1 dl bílého vína a dochutíme citronovou šťávou podle chuti a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.