Mořské ryby na koření
80 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 500mililitrůVývar rybí
- 250gramůMušle slávky
- 750gramůRajčata
- 65mililitrůOlej olivový
- 170mililitrůVíno bílé
- 6lžicPetržel - nať
- 1špetkaŠafrán
- 3stroužkyČesnek
- 500gramůTreska aljašská
- 500gramůÚhoř mořský
- 500gramůMořský ďas
- 500gramůParmice
- 1kusCeler bulvový
- 250gramůSépie
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 5plátkůChléb toastový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
888 kcal
Bílkoviny
94 g
Tuky
35 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Ďasa a tresku stáhneme z kůže, vykostíme, rozdělíme na filety, nakrájíme je na větší kousky a kosti dáme k ostatním rybám. Ty spolu s nasekaným celerem a 1 rozpůlenou cibulí zalijeme vodou a zvolna je povaříme 30 minut. Pak ryby vyjmeme a obereme maso z kostí. Vývar odložíme.
- 2Sépii odřízneme hlavu, zbavíme ji vnitřností a sloupneme kůži. Chapadla omyjeme a osušíme. Mušle očistíme. Rajčata 1/2 minuty spaříme v horké vodě, zchladíme je, oloupeme a nakrájíme.
- 3Na oleji osmahneme kolečka zbývající cibule a 3 prolisované stroužky česneku. Vložíme i sépii a filety, po obou stranách je opečeme a vyjmeme. Přilijeme 500 ml přecezeného vývaru z ryb, víno, přidáme šafrán, rajčata a na mírném plameni je vaříme 5 minut. Pak vložíme mušle a dusíme je 4 minuty. Vyhodíme ty, co se neotevřely.
- 4Omáčku okořeníme, ryby ohřejeme v kastrolu a podáváme je s petrželkou a nasucho osmaženým chlebem, pomazaným česnekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.