Mořský ďas na smetaně

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
17 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
634 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z ryby nakrájíme jednotlivé porce, plátky seřízneme. Velký hrnec ohřejeme na vysokou teplotu, dáme do něj slávky, víno, bobkový list a tymián, za občasného potřesení povaříme 4 minuty. Slávky, které se otevřely vyloupeme, ostatní vyhodíme, vyvařenou šťávu scedíme na další použití.
  • 2
    Na rozpáleném oleji opečeme doměkka kořenovou zeleninu nakrájenou na kousky, přidáme lžičku kari, šafrán, tymián, šťávu ze slávek a svaříme na polovinu.
  • 3
    Porce ryby osušíme papírovou utěrkou a potřeme zbytkem kari a solí. Na pekáči rozpálíme olej a plátky ryby opečeme z obou stran dozlatova, asi 3 minuty. Vložíme do trouby a pečeme 5 minut.
  • 4
    V rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme nasekaný špenát a zahříváme dokud nezavadne, asi 2 minuty.
  • 5
    Do zeleniny s bylinkami vmícháme smetanu a mírně povaříme. Přidáme vyloupané slávky, nasekanou pažitku a prohřejeme, osolíme, opepříme.
  • 6
    Na talíře upravíme zavadlý špenát, na něj navršíme směs se slávkami a navrch položíme porci opečené ryby.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.