Mořský ďas na smetaně
60 min.
Ingredience
- 900gramůMořský ďas
- 500gramůMušle slávky
- 20gramůTymián čerstvý
- 2kusyBobkový list
- 1decilitrVíno bílé
- 50gramůMrkev kořen
- 50gramůPórek
- 50gramůCeler bulvový
- 60mililitrůOlej olivový
- 25gramůKari koření
- 1gramŠafrán
- 10gramůSůl
- 8gramůPepř černý mletý
- 30gramůMáslo čerstvé
- 400gramůBaby špenát
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 30gramůPažitka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
17 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
634 mg
Postup přípravy
- 1Z ryby nakrájíme jednotlivé porce, plátky seřízneme. Velký hrnec ohřejeme na vysokou teplotu, dáme do něj slávky, víno, bobkový list a tymián, za občasného potřesení povaříme 4 minuty. Slávky, které se otevřely vyloupeme, ostatní vyhodíme, vyvařenou šťávu scedíme na další použití.
- 2Na rozpáleném oleji opečeme doměkka kořenovou zeleninu nakrájenou na kousky, přidáme lžičku kari, šafrán, tymián, šťávu ze slávek a svaříme na polovinu.
- 3Porce ryby osušíme papírovou utěrkou a potřeme zbytkem kari a solí. Na pekáči rozpálíme olej a plátky ryby opečeme z obou stran dozlatova, asi 3 minuty. Vložíme do trouby a pečeme 5 minut.
- 4V rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme nasekaný špenát a zahříváme dokud nezavadne, asi 2 minuty.
- 5Do zeleniny s bylinkami vmícháme smetanu a mírně povaříme. Přidáme vyloupané slávky, nasekanou pažitku a prohřejeme, osolíme, opepříme.
- 6Na talíře upravíme zavadlý špenát, na něj navršíme směs se slávkami a navrch položíme porci opečené ryby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.