Mořský ďas s bylinkami
30 min.
Ingredience
- 30gramůBazalka
- 50mililitrůOlej olivový
- 40gramůPetržel - nať
- 20gramůOregano čerstvé
- 500gramůRajčata Cherry
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 1kusCitrony
- 2stroužkyČesnek
- 600gramůMořský ďas
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
16 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
48 mg
Postup přípravy
- 1V menším hrnci zahřejeme 2 lžíce oleje a krátce na něm osmahneme nastrouhanou citronovou kůru, prolisovaný česnek a nasekané bylinky. Rybí filety osolíme a položíme na plech vyložený papírem na pečeni, na ně navrstvíme bylinkovou hmotu. Vedle ryb klademe na plech na půlky rozkrojená rajčátka posypaná zbývající bazalkou a pokapaná olivovým olejem. Vše pečeme v troubě při 200 °C po dobu 15 minut. Při podávání obložíme ryby rajčátky a ozdobíme snítkami petržele.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.