Mořský ďas v leču

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
307 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
13 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme cukety a lilek, pokrájíme je na půlcentimetrové kostičky. Papriky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme bílé žebroví a semínka a pokrájíme je na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.
  • 2
    Do kastrolu vlijeme olej a rozehřejeme ho. Nasypeme na něj cibuli, česnek, papriky, cukety a lilek. Zeleninu na něm zprudka opékáme. Lilek a cukety by měly mírně zhnědnout. Pak směs osolíme, opepříme a přisypeme provensálské koření. Zalijeme vínem a rajčatovou šťávou a 5 minut dusíme.
  • 3
    Od ryb oddělíme páteř a pokrájíme je na kousky přibližně o velikosti sousta. Osolíme, opepříme a vložíme na zeleninu. Kastrol přikryjeme poklicí a dusíme ryby se zeleninou ještě 6 minut. Nakonec ryby před podáváním posypeme nasekaným rozmarýnem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.