Mořský ďas v leču
50 min.
Ingredience
- 1kusLilek
- 2kusyCuketa
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžičkaProvensálské koření
- 800gramůMořský ďas
- 125mililitrůRajčatová šťáva
- 125mililitrůVíno růžové
- 50gramůRozmarýn čerstvý
- 5lžicOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
307 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
13 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme cukety a lilek, pokrájíme je na půlcentimetrové kostičky. Papriky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme bílé žebroví a semínka a pokrájíme je na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.
- 2Do kastrolu vlijeme olej a rozehřejeme ho. Nasypeme na něj cibuli, česnek, papriky, cukety a lilek. Zeleninu na něm zprudka opékáme. Lilek a cukety by měly mírně zhnědnout. Pak směs osolíme, opepříme a přisypeme provensálské koření. Zalijeme vínem a rajčatovou šťávou a 5 minut dusíme.
- 3Od ryb oddělíme páteř a pokrájíme je na kousky přibližně o velikosti sousta. Osolíme, opepříme a vložíme na zeleninu. Kastrol přikryjeme poklicí a dusíme ryby se zeleninou ještě 6 minut. Nakonec ryby před podáváním posypeme nasekaným rozmarýnem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.