Mořský jazyk s oblohou z lilků
55 min.
Ingredience
- 1200gramůMořský jazyk
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusBobkový list
- 1stroužekČesnek
- 6gramůPetržel - nať
- 400gramůLilek
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
503 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
22 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ryby omyjeme, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Poté jednotlivé obalíme v mouce. Česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Lilky omyjeme a nakrájíme na plátky,které obalíme ve zbytku mouky.
- 2Polovinu másla rozpálíme, přidáme česnek a bobkový list a rybu na něm osmažíme dozlatova. Na druhé polovině másla osmažíme plátky lilku, které pak servírujeme se smaženou rybou. Vše necháme okapat na papírovém ubrousku, poté přendáme na talíře a před podáváním posypeme sekanou petrželí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.