Mořský jazyk s pancettou

65 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
787 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
53 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
5 g
Cukr
360 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a vykuchané ryby potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky, promícháme se slunečnicovým olejem, plátky oliv bez pecek, vyskládáme na plech, posypeme solí, zakryjeme alobalem a vložíme na 20 minut do vyhřáté trouby. Alobal sundáme a brambory ještě 10 minut dopečeme odkryté.
  • 2
    Pancettu nakrájíme na nudličky, rozmarýn posekáme, promícháme spolu, ochucenou rybu položíme na brambory, zasypeme pancettou s rozmarýnem, vrátíme zpět do trouby a pečeme zhruba 20 minut.
  • 3
    Ryby posypeme posekanou rukolou, zakapeme citronovou šťávou, panenským olejem a podáváme přímo na plechu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.