Mořský jazyk s pancettou
65 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory
- 60mililitrůCitronová šťáva
- 1000gramůMořský jazyk
- 80gramůOlej olivový
- 30gramůOlej olivový extra panenský
- 50gramůOlej slunečnicový
- 60gramůOlivy černé
- 4gramyPepř černý mletý
- 20gramůRukola
- 20gramůRozmarýn čerstvý
- 20gramůSůl
- 120gramůPancetta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
787 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
53 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
5 g
Cukr
360 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné a vykuchané ryby potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky, promícháme se slunečnicovým olejem, plátky oliv bez pecek, vyskládáme na plech, posypeme solí, zakryjeme alobalem a vložíme na 20 minut do vyhřáté trouby. Alobal sundáme a brambory ještě 10 minut dopečeme odkryté.
- 2Pancettu nakrájíme na nudličky, rozmarýn posekáme, promícháme spolu, ochucenou rybu položíme na brambory, zasypeme pancettou s rozmarýnem, vrátíme zpět do trouby a pečeme zhruba 20 minut.
- 3Ryby posypeme posekanou rukolou, zakapeme citronovou šťávou, panenským olejem a podáváme přímo na plechu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.